2024.04.24, Szerda

Az Alisca Terra Kft. ügyvezetője, Tölgyesi Balázs és Bátaszék város polgármestere Dr. Bozsolik Róbert a „Hulladékból adomány” program lezárása és a program díjainak kiosztása céljából találkozóra hívta a környezettudatos bátaszéki egyesületeket.

Hirdetés

Tölgyesi Balázs, az Alisca Terra Kft. ügyvezetője elmondta, hogy közel tíz éve működnek együtt a várossal a szelektív hulladékgyűjtés területén. A 2008-ban létesített szelektív hulladékgyűjtő szigetektől, a város és az önkormányzat támogató döntéseinek köszönhetően, két éve eljutottunk oda, hogy a Kft. által működtetett 8 hulladékudvar egyike Bátaszéken létesülhetett. A visszagyűjtött hasznosítható hulladék mennyisége azóta is évről-évre nő, a tavalyi évben 36%-os növekedést regisztrálhattak.

A környezet védelmét szolgáló szemléletformálás része volt a 2016-ban indított Hulladékból adomány elnevezésű program is, amelyen hét bátaszéki egyesület összesen több mint 200 000 forintos támogatást nyert. A szemléletformáló programot a jövőben is folytatni kívánják megújult formában más keretek között.

Dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere elmondta, hogy a mindenkori városvezetésnek fontos a hulladék környezettudatos gyűjtése és ártalmatlanítása, valamint az, hogy a hulladékgyűjtés városunkban XXI. századi körülményeknek megfelelően történjen. Az Alisca Terra Kft és a város vezetése együtt adta át az elismerést a díjazottaknak.

A program díjazottai:

Bátaszéki Nagycsaládosok Egyesülete

Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Bátaszéki Pedagógus Kórus

Bátaszéki Sport Egyesület

Bátaszéki Vállalkozók Ipartestülete

Best Street Team

Lokálpatrióták Bátaszékért Egyesület

Helyi hírekdíjBátaszékszelektív hulladékgyűjtésAlisca Terra Kft.Hulladékból adomány