2024.03.28, Csütörtök

Gazdagabb lett a Szigeterdő a sportot kedvelők számára

infodobrokoz.hu

2016.11.25. 19:15

Korszerű gumiborítású futópálya kialakítására kerül sor annak érdekében, hogy az edzeni vágyó dombóvári sportolók a lehető legjobban felkészüljenek a megmérettetésekre.

Hirdetés

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke és Szabó Loránd polgármester a napokban írták alá azt a támogatási- és együttműködési szerződést, amellyel elkezdődhet a Szigeterdőben lévő futópálya kiépítése. A beruházás mintegy 55 millió forintba kerül.

600 méteres rekortán borítású körpályát alakítanak ki a Magyar Atlétikai Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával Dombóváron. Az erről tartott sajtótájékoztatón a polgármester kiemelte, nagyon szép atlétika eredmények születnek Dombóváron, és azt szeretné, hogy minél jobb körülmények között tudjanak edzeni a sportolók. A teljes beruházás mintegy 55 millió forintba kerül, a város 5 millió forinttal támogatta a fejlesztést – hangsúlyozta Szabó Loránd.

A polgármester kiemelkedő beruházásnak tartja a futópályát. Dombóváron most is több százan futnak rendszeresen, abban bízik, ha a pálya elkészül, még többen fognak. A gumiborítású körpálya az ízületekre is jótékony hatással lesz. A beruházás várhatóan május elején fejeződik be.

Helyi híreksportegészségDombóváratlétikaSzigeterdőrekortán