2024.03.29, Péntek

Feltárul az okostelefonok világa a dombóvári idősek előtt

dombovar.hu

2016.10.19. 14:59

A dombóvári önkormányzat e-Nagyi címmel indít tanfolyamot a Tinódi Házban: időseket vezetnek be az ”okoseszközök” világába. 

Hirdetés

Egyre nagyobb az igény a generációk között tátongó szakadékok áthidalására. Az egyik jelentős probléma az idősebbek leszakadása a technika, ezen belül is elsősorban a kommunikáció vívmányainak használatában. Ennek az elvárásnak felel meg az önkormányzat és a Tinódi Ház legújabb kezdeményezése, az eNagyi névre hallgató tanfolyam.

 

Az okostelefonok egyre szélesebb rétegeknek elérhetők, sokan minden bizonnyal csak azért ódzkodnak tőlük, mert bonyolultnak tűnik a használatuk. Az előremutató kezdeményezés ezt hivatott kiküszöbölni. Amint azt a neve is elárulja, az oktatásra azokat a szépkorúakat várják, akik megunták, hogy értetlenül és kicsit irigykedve hallgatják gyermekeiket és unokáikat, amikor azok a telefonok, tabletek alkalmazásairól beszélgetnek.

 

A képzést természetesen az idősebbekre szabták, a tanfolyam a telefon bekapcsolásától az alkalmazások telepítésén, funkciók ki- és bekapcsolásán át az ingyenes csevegésig és más, ma még misztikusnak tűnő programok megismertetését öleli fel az eszközök használatát.

 

A tanfolyam október 25-én 14 órakor indul a Tinódi Házban, ha komoly érdeklődés övezi, akkor pedig folytatása is lehet.

Helyi hírekdigitális fejlesztésDombóvárokostelefon