2024.04.24, Szerda

Darazsak zavarták meg a szavazást Szekszárdon

MTI

2016.10.02. 16:42

Darázsrajzás miatt kellett felfüggeszteni néhány percre a szavazást Szekszárd egyik választókerületében.

Hirdetés

 A szavazás napján a szavazatszámláló bizottság elnöke felelős a szavazóhelyiségben a rend fenntartásáért, a rendkívüli eseményekről jegyzőkönyvet kell vezetnie a bizottságnak, és haladéktalanul tájékoztatnia kell az eseményekről a helyi választási iroda vezetőjét. A rendkívüli eseményeket közzé kell tenni a Nemzeti Választási Iroda honlapján, a www.valasztas.hu oldalon is.

 

 A szavazás napján a szavazókörben rendkívüli eseménynek kell tekinteni minden olyan történést, amely a választás szabadságát vagy titkosságát, illetve a választás lebonyolítását veszélyezteti. Ilyen lehet például, ha rosszullét miatt mentőt kell hívni egy választópolgárhoz, esetleg a bizottság valamely tagjához, haláleset történik a szavazóhelyiségben, bombariadó van, tűz üt ki, áramszünet következik be a szavazóhelyiségben, kábítószer hatása alatt álló vagy ittas ember akadályozza a választópolgárokat a voksolásban, összeverekednek a választópolgárok és még sorolhatnánk.

 

Szekszárdon ezek közül egyik sem történt, mégis fel kellett függeszteni néhány percre a szavazást Szekszárdon a 29-es szavazókörben, mert darázsrajzás zavarta meg a szavazást még reggel 8 óra körül. Emiatt a szavazókör áttelepült egy másik terembe – tudtuk meg a valasztas.hu oldalról.
    

Tolna megyében a kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap 15 óráig a szavazásra jogosultak 31,91 %-a, 59 716 szavazó adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Helyi híreknépszavazás