2024.07.27, Szombat

Szekszárdi lett az ország legszebb szőlőbirtoka

borespiac.hu

2016.09.12. 14:37

A Bor és Piac magazin 2016-ban ismét meghirdette a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka pályázatot. Az olvasói szavazatok alapján legszebbnek választott 10 pincészetet szakértői zsűri járta végig.

Az, hogy Mészáros Pál szekszárdi szőlőbirtoka idén bekerült a 10 legszebb közé, talán nem is olyan nagy meglepetés. A tavalyi Országos Bormustrán az ő borai szerepeltek a legjobban, begyűjtöttek egy Nagyarany mellé további három aranyat. 2012-ben a Mészáros Borház lett az Év Pincészete díj birtokosa, a legutóbbi, 2015-ös Év Bortermelője választás során pedig Mészáros Pál beérkezett a legjobb öt közé.

Ilyen eredmények mellett nem csoda, hogy a legjobbak közé került az „Év Legszebb Szőlőbirtoka” szavazáson is, majd meg is nyerte azt.

A zsűritagok szavazatainak összesítése alapján a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2016 címet a szekszárdi Mészáros Borház és Pince nyerte. Második helyezett a mezőzombori Disznókő Szőlőbirtok. A harmadik helyet a csopaki Szent Donát Birtok szerezte meg, amely egyúttal jogosult a Magyarország Legszebb Kisbirtoka 2016 cím viselésére.

 

A szőlőtermesztés és a borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról fiúra száll a Mészáros családban, amely az utóbbi években Szekszárd város egyik első számú családi pincészetévé nőtte ki magát. A Bor és Piac zsűrijének birtoklátogatásán kiderült, Mészáros Pál birtoka napjainkra már 100 hektár fölé nőtt.

Helyi hírekborászatMészáros