2024.04.20, Szombat

Országos szinten is egyedülálló extrémsportpark épülhet Pakson

paks.hu

2016.09.05. 11:37

Olyan extrémsportpark építését tervezi az önkormányzat, ami még nincs az országban. Az új paksi sportlétesítmény az Ürgemezőn készülhet el.

Hirdetés

A jogerős építési engedéllyel, kiviteli tervvel, és közbeszerzési anyagdokumentumokkal bíró projektre a város idei költségvetése biztosít forrást. A terveket Solymos Attila okleveles építészmérnök ismertette a képviselő-testület tagjaival és a polgármesteri hivatal munkatársaival.

- Ez egy nagy területet igénybevevő, sok sportágat magába foglaló sportkomplexum lenne – mondta el a projektről a tervező.

- Úgy gondoljuk, ezzel öregbítenénk Paks sport területén szerzett jó hírnevét, ráadásul vérfrissítést is vinnénk ebbe a világba – tette hozzá.

Többek között a BMX sportág különböző vállfajai, a freestyle, cross, downhill, trial, dirt stb. is gyakorlási, bemutatási és versenyzési helyet kapnának.

 

Közel 20 éve tervben van egy komplex sportpálya építése a városban. Egy úgynevezett kétgenerációs dirt park és általános kerékpáros ügyességi pálya építése a város idei költségvetésében is szerepel.

A város vezetése szeretne kitörni abból a skatulyából, hogy a település neve leginkább csak az atomerőművel kapcsolatban merül fel országos viszonylatban. Mellette pedig a gyerekeknek és a fiataloknak szeretnének tartalmas szórakozási lehetőséget is nyújtani.

Az országban több helyen működik extrémsportpark részleg, de olyan komplex, mint amit Paksra terveznek, még nincs az országban – hangzott el a fórumon. Mivel országos viszonylatban egyedülálló pálya épülne, ezért nem csak megyei és országos, hanem nemzetközi versenyeket is rendezhetnének.

 

Fenti fotó: triálos a Balatin Bike Fesztiválon. Forrás: sportpiac.hu

Helyi hírekPakssportparkextrém sport