2024.03.29, Péntek

Kitüntetéseket adtak át Szekszárd Város Napján

Szekszárdi Vasárnap

2016.08.30. 14:41

A városi kitüntető címeket mostantól nem augusztus 20-án, hanem 29-én adják át. Az Agóra Művészetek Házában adták át a város és a német önkormányzat díjait tegnap.

Hirdetés

Az ünnepségen Szekszárd Városa Díszpolgári címet kapott posztumusz a Kádár éra alatti megtorlás során nyolc év börtönnel sújtott dr. Tóth Lajos ügyvéd, az 1956-os forradalom és szabadságharc szekszárdi Nemzeti Bizottságának elnöke, a város forradalom alatti közellátásának megszervezője.

 

Pro Urbe emlékplakettet vehetett át a polgármestertől dr. prof. Ternák Gábor, a Tolna Megyei Balassa János Kórház korábbi belgyógyásza, infektológusa, a trópusi betegségek szakorvosa, Nepp Dénes népi iparművész, bőrdíszműves, szíjgyártó mester, valamint az 1995-ben Szekszárdon alakult, Siklósi Krisztián vezette Csurgó zenekar, a Bartina néptáncosainak korábbi állandó kísérője.

 

„Közjóért” kitüntető díjban részesült Baumann Péterné művelődésszervező, a Babits Mihály Kulturális Központ munkatársa, dr. Orbán Veronika, az Egyesült Regionális Önkormányzati Víziközmű Zrt. (ERÖV) laboránsa, a szakma professzora, főiskolai oktatója, Cseri Jánosné, a Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület viseletkészítője,Horváth Jánosné, a Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör általános elnökhelyettese, Szegedi Dezsőné, a Bukovinai Székelyek Szekszárdi Egyesületének elnöke és Szabó Balázs, a szekszárdi Tesco Áruház igazgatója.

 

„Szekszárd Javáért” kitüntető cím birtokosává vált Kirschner János, a Kir-Schnell Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. ügyvezetője, valamint az Alisca Agrárház Kft. Utóbbi elismerést a cég ügyvezetője, Török Béla vette át Ács Rezsőtől.

 

Dr. Hirling Ádám kitüntető díjat ítéltek oda Tamás Lázárné önkormányzati költségvetési és pénzügyi ügyintézőnek, valamint Pál Józsefnek, az önkormányzat gazdasági és informatikai igazgatósága korábbi vezetőjének.

 

A „Szekszárdi Németségért” Klézli János díjban az egykor hazánkból kitelepített, a szekszárdi újvárosi és belvárosi templom, továbbá a Szent István Ház felújításához aktívan hozzájáruló Josef Theiss, illetve Hepp Ádám, a Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál egykori főszervezője részesült.

 

Fenti Fotó: Szekszárdi Vasárnap

Helyi hírekkitüntetés