2024.07.27, Szombat

Játszóteret csináltak a nyereményből

dombovar.hu

2016.08.02. 11:05

Érdemes volt a Kihívás Napján is sokat sportolni.

Többek között új játszótéri eszközökre fordították nyereményüket a dombóvári Petőfi tér környékén élők. Félmillió forintot kaptak ugyanis az önkormányzattól, miután itt sportoltak egyszerre a legtöbben az idei Kihívás Napján. A pénzből még a helyi iskolának is jutott; az új játszóteret a napokban avatták fel. 

Homokozó, gumiabroncsokból épített akadálypálya, rugós játék, hinta és kis focipálya várja is mostantól az újdombóvári gyerekeket. Félmillió forintot kaptak ugyanis a környéken élők, miután itt sportoltak egyszerre a legtöbben idén májusban a Kihívás Napján. A pénzt az önkormányzat ajánlotta fel a győzteseknek. A játékokat ebből a keretből vették, az eszközöket az apukák rakták végső helyükre.

Berta János önkormányzati képviselő elmondta, mindezek mellé még felajánlás is érkezett, így hamarosan csúszda is lesz a gyerekeknek. Hozzátette: a kivitelezés legalább 150 ezer forintba került volna, ha a szülők nem ajánlották volna fel segítségüket. Így a nyereményből 100 ezer forint még a helyi általános iskolának is jutott.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, majd hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban. Magyarországon először 1991-ben szervezték meg a programot, Dombóvár idén is csatlakozott az akcióhoz. A Kihívás Napjának célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz, és akár iskolában, akár munkahelyen, vagy a városban járva az emberek legalább 15 percet megszakítás nélkül mozogjanak. 

forrás: dombovar.hu / pecsistop.hu