2024.04.24, Szerda

Először rendezik meg a Bátaszéki Bornapokat

bataszek.hu

2016.08.26. 09:59

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Bátaszéki Bornapokat a templom körüli területen szeptember 9-11-én.

Hirdetés

- A korábbi szüreti felvonulást és az azt követő kulturális programokat bővítettük ki ebben az évben, így egy három napos, színvonalas rendezvénysorozat előtt állunk. A szüreti felvonulással együtt tartjuk idén a II. Géza koronázási menetet, majd a ceremóniát is a Romkertben, mely során a II. Géza Gimnázium tanulói és tanárai elevenítik fel korhű jelmezekben a koronázást - ismertette Dr. Bozsolik Róbert polgármester az esemény sajtótájékoztatóján.

 

A fesztivál célja egyrészt az, hogy növeljék a város turisztikai vonzerejét, másrészt pedig a Szekszárdi Borvidéken belül – elsősorban – a Bátaszék Térségi Hegyközséghez tartozó borászokat népszerűsítsék.

 

A templom mellett, a Szabadság utca irányában lesz a feldíszített belépőkapu, az erdészet épülete előtti füves területen pedig vidámparkot alakítanak ki. A Szent István tér felőli utcaszakaszon kereskedők, árusok várják az érdeklődőket. A piactéri parkolóban helyezkedik majd el a gasztronómiai részleg és utána juthatunk el a nézőtérhez. A színpad a Romkert mögötti területen található majd, a borházak pedig a színpaddal szemben, a Kossuth utcán lesznek felállítva - mondta el a polgármester.

 

A programok ideje alatt összesen 13 borászat képviselteti magát.

 

Fenti fotó: teol.hu/Makovics Kornél

Helyi hírekBátaszékbornapok