2024.03.28, Csütörtök

Megállapodást kötöttek a hatékonyabb bűnmegelőzés érdekében

2016.07.08. 11:29

Szekszárd is csatlakozott a a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programhoz.

Hirdetés

Szekszárd is csatlakozott a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programoz, amit a városi bűnmegelőzés hatékonysága növelése érdekében hirdetett meg az Országos Polgárőr Szövetség és az Országos Rendőr-főkapitányság.

A két évre szóló együttműködési megállapodást tegnap írta alá Pilisi Gábor városi rendőrkapitány, Molnár Gábor főkapitány-helyettes, Balogh László, a Szőlő Szem Mozgalom vezetője és Ács Rezső polgármester. 

- A program egyik fő célja a közterületi közbiztonság mellett a köztisztasági helyzet javítása. A megállapodás további fontos eleme a meglévő térfigyelő kamerarendszer üzemeltetése, bővítése - hangsúlyozta ki Ács Rezső.

A felek egyetértettek abban, hogy a hatékonyabb együttműködés érdekében folyamatos információ-csere szükséges. Az együttműködésnek köszönhetően a rendőrség fokozottabb rendőri jelenléttel tudja erősíteni a szórakozóhelyeken, buszmegállókban, egyéb közterületeken a közbiztonságot.

Pilisi Gábor, szekszárdi rendőrkapitány és Ács Rezső polgármester. Fotó: police.hu

- Szekszárdon az elmúlt időszakban csökkent a jogsértések száma, de annak érdekében, hogy a jövőben se legyen változás e téren, szükséges a fokozottabb közterületi jelenlét - mondta Pilisi Gábor, szekszárdi rendőrkapitány, aki azt is megemlítette, hogy a program anyagi hátteréhez jelentősen hozzájárult az Országos Polgárőr Egyesület.

Balogh László, a Szekszárdi Szőlő Szem Mozgalom Vezetője elmondta, hogy az egyesület széles társadalmi bázissal rendelkezik, melynek révén a program sikeréhez szükséges lakossági részvétellel nemcsak a zártkertekben, hanem a város belterületén is közreműködnek a szekszárdiak biztonsága érdekében.

Molnár Gábor főkapitány-helyettes kiemelte, hogy Szekszárd Város Önkormányzata elsőként csatlakozott az áldozatvédelem területén működő programhoz, melyet azóta is példaértékűen, anyagilag is támogat. A rendőrség nevében egy emlékplakettet adott át Ács Rezső polgármesternek, megköszönve a város segítségét, együttműködését.

(forrás: szekszard.hu)

Helyi hírekbűnmegelőzésegyüttműködés Szekszárd