2024.03.28, Csütörtök

Járhatatlan utak, vízzel telt pincék maradtak a vihar után

2016.07.28. 13:42

Több tucat riasztást kaptak a tűzoltók a ma délelőtti vihar nyomán.

Hirdetés

Tolna megyében több út járhatatlanná vált, a vízátfolyások miatt több mellékúton is veszélyes a közlekedés - számolt be  az M1 csatorna déli híradójában.

 

Több tucat riasztást kaptak a tűzoltók az országon csütörtök délelőtt átvonuló vihar nyomán. Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője közölte: a lezúduló esővíz pincéket, mélyebben fekvő garázsokat öntött el, a tűzoltók szivattyúkkal távolították el a vizet.
    

Emellett országszerte leszaggatott, a közlekedést is veszélyeztető ágak eltávolítása érdekében riasztották a tűzoltókat - mondta a szóvivő.
    

Baranya megyében házakat is veszélyeztet a hirtelen lezúdult csapadék. Pécsváradnál a szántóföldeken hömpölygött víz, a Moháccsal összekötő szakaszon az utat is teljesen elöntötte az esővíz.
    

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a felhőszakadás veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki. A fővárosban és Pest, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és megyében másodfokú a figyelmeztetés. Ezeken a területeken rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.
    

A meteorológiai szolgálat azt írta: a csapadékrendszer súlypontja lassan keletebbre tolódik, de helyenként a Dunántúlon is számítani lehet újabb zivatarok kialakulására. A csapadékgócokból rövid idő alatt több helyen is várható 20-60 milliméter csapadék. A középső és keleti országrészben a zivatarokhoz néhol nagyobb méretű jég és viharos szélroham is társulhat. 
   

Helyi hírekvihar