2024.06.22, Szombat

„Házhoz megyünk!” vetélkedő Nógrád megyében

2016.04.16. 09:38

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság április 15-én rendezte meg a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Központ oktatótermében a „Házhoz megyünk!” vagyonvédelmi projekt záró vetélkedőjét.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya április 15-én rendezte meg a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Központ oktatótermében a „Házhoz megyünk!” vagyonvédelmi projekt záró vetélkedőjét. Egy salgótarjáni család nyerte el az első helyezést.

A rendezvényt dr. Nagy László r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, aki elmondta, hogy a megyében 2015. szeptember 30-án indult projekt elsődleges célkitűzése volt a lakosság vagyonbiztonságának és önvédelmi képességének növelése. Ennek érdekében három településen, Salgótarjánban, Érsekvadkerten és Jobbágyiban a rendőrség szakemberei információs pontokat működtetnek, ahová az ott lakók nagy számban látogatnak el így juthattak több, a biztonsághoz szükséges ismeretanyaghoz.

A vetélkedőn hat csapat vett részt, mely csapatokat nagyszülő, szülő és felső tagozatos általános iskolás gyermek alkotott. A résztvevők több elméleti feladat - többek között keresztrejtvény, filmvetítéssel egybekötött memóriajáték - helyes megoldásával számot adhattak a program során megszerzett tudásukról. A területi verseny első helyezését a salgótarjáni Nagy család nyerte el, akik az országos versenyen képviselik majd Nógrád megyét. A Nádasdi Elektro Biztonságtechnikai Kft. külön díját a somoskőújfalui Kreicsi család vehette át. 

forrás: police.hu

Galéria

Helyi hírekHázhoz Megyünk!vetélkedőrendőrségNógrád