2024.03.29, Péntek
A MÁV is csatlakozik az Európai Mobilitási Hét programjához
mavcsoport.hu - illusztráció

A MÁV is csatlakozik az Európai Mobilitási Hét programjához

mavcsoport.hu

2019.09.14. 21:19

Hétfőn újra itt az Európai Mobilitási Hét, egy hétig a kerékpárral közlekedők díjmentesen utazhatnak a vasúton. Az egy hetes programot szeptember 22-én ismét az Autómentes Nap zárja, ahol színes programokkal várja a látogatókat a MÁV standja, a forgalmi engedéllyel rendelkezőknek pedig további kedvezményeket kínál a MÁV-START.

Hirdetés

A szeptember 16-22. között megrendezett Európai Mobilitási Hét célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A korábbi évekhez hasonlóan a MÁV idén is csatlakozott a kezdeményezéshez. Az Európai Mobilitási Hét alatt a kerékpárosokat díjmentes kerékpárszállítási akcióval, a forgalmi engedéllyel rendelkezőket pedig szeptember 22-én, az Autómentes Napon ingyenes utazási lehetőséggel várja a MÁV-START.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. az Európai Mobilitási Hét teljes ideje alatt díjmentes kerékpárszállítási lehetőséget biztosít utasai számára az erre alkalmas hazai járatain. A kerékpárjegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megválthatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé, de interneten csak menetjeggyel együtt vehetők meg. A szeptember 22-ei Autómentes Napon azok a gépjármű-tulajdonosok és -üzembentartók, akik a forgalmi engedélyüket felmutatják, díjmentesen utazhatnak a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. hazai vonalain.

Az idei évben a MÁV fővárosi  (Andrássy úti) standján a KISS motorvonatok lesznek a középpontban. A helyszínre látogatók érdekes információkat tudhatnak meg a 2020 elején forgalomba álló emeletes motorvonatokról. A gyermekeket hajtányozással, kézműves programokkal várják, a kitelepülő mobilpénztárban vasúti menetjegyek válthatók. A nemzeti vasúttársaság standján a vasúti utazással kapcsolatos tudnivalók mellett az aktuális álláslehetőségekről is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az Európai Mobilitási Hét céljáról és programjairól itt olvashat bővebben.

GazdaságEurópai Mobilitási HétMÁV-STARTkerékpárvonatkerékpárszállítás