2024.04.19, Péntek

Energetikai felújítás indul a Tolna Megyei Kormányhivatal középületein

Tolna Megyei Kormányhivatal

2017.01.10. 11:23

A Tolna Megyei Kormányhivatal több épületét is érinti az elkövetkezendő időszakban megvalósuló energetikai felújítás. A jó szigetelés és a megújuló energiaforrások energiabiztonságot teremtenek. A projekt eredményeként pedig hosszú távon gazdaságosabb és takarékosabb üzemeltetés valósulhat meg.

Hirdetés

A Magyarországi energiafelhasználás 40 %-a épületekben történik. Az európai parlamenti és tanácsi irányelvek előírják az uniós tagállamok számára, hogy 2014-2020 között új energia megtakarítást kell elérniük évente a 2013. január 1-ét megelőző három év átlagában. Ezen az alapon a Tolna Megyei Kormányhivatal épületei közül 9-ben komplex energetikai felújítás valósul meg az elkövetkező években. A Támogató döntése alapján a Tolna Megyei Kormányhivatal 938,90 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A hazai épületek jelentős részének műszaki, hő technikai állapota elavult, ennek következtében jelentős energia megtakarítási lehetőség van az épületek energiafelhasználásának csökkentésével. A Tolna Megyei Kormányhivatal hét ingatlanán már 2015. évben megvalósult komplex energetikai beruházás, azonban a hivatal a továbbiakban is szeretne eleget tenni energia megtakarítási elvárásoknak, melyet csak akkor tud teljesíteni, ha a további épületek energiafelhasználását korszerűsíti.  „A Tolna Megyei Kormányhivatal középületeinek kiemelt épületenergetikai fejlesztése” című projekt keretében további 10 épület komplex energetikai felújítása valósul meg az elkövetkező években.

A megvalósulási helyszínek: Tamási, Szabadság út 54., Szekszárd, Búzavirág u 23., Szekszárd, Bezerédj u. 1., Bonyhád, Dr. Koltai László u. 21., Paks, Szentháromság tér 6., Bonyhád, Perczel Mór u. 23., Dombóvár, Szent  István tér 1., Szekszárd, Tormay Béla u. 18. (két épület), Szekszárd, Bezerédj u. 10.

Gazdaságenergetikai felújításszéchenyi2020Tolna Megyei Kormányhivatal