2024.04.20, Szombat

Új típusú gerendatartókat fejleszt egy dombóvári cég

mti

2016.11.07. 10:18

Az új típusú, megnövelt teljesítőképességű gerendatartóknak a tervek szerint acél trapézlemez gerince lesz, és újszerű szerkezeti megoldásokkal állítják elő gazdaságos gyártástechnológiával.

Hirdetés

Az építőiparban használatos új típusú gerendatartókat fejleszt a Rutin Kft. és a Betonsped Kft. konzorciumi együttműködésben, a két cég 508,40 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop), a projekt összköltsége 913,53 millió forint.

 

A közlemény szerint a két cég az új termékkel erősíteni tudja pozícióját az országos hídépítési szegmensben, valamint az épületekben alkalmazott nagy fesztávú tartók és kiváltó tartók alkalmazása területén is jelentős térnyerésre számítanak.


A konzorciumi partnerek két különböző helyszínen dolgoznak a projekt kivitelezésén: a Rutin Kft. Dombóváron, a Betonsped Kft. pedig Tatabányán.

 

A Rutin Kft.-t 1990-ben Dombóváron alapították, a magántulajdonban lévő vállalat fő profilja különféle acélszerkezetek tervezése, gyártása és szerelése.
 

GazdaságépítőiparRutin Kft.gerendatartó