2024.06.12, Szerda

Folytatódik a hárommilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés Szekszárdon

2016.07.05. 14:15

A Bartina utca felújításával folytatódik a Modern városok program forrásaiból indult, hárommilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés Szekszárdon, amely összesen közel kilenc kilométernyi útszakaszt érint.

A Bartina utca felújításával folytatódik a Modern városok program forrásaiból indult, hárommilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés Szekszárdon, amely összesen közel kilenc kilométernyi útszakaszt érint.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) a Bartina utcai beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Mérey Mihály program keretében négy utca burkolatát újítják fel, 11 kilométernyi betonvápás vízelvezető épül a szekszárdi borvidéken és elvégzik a Parászta-patak mederrendezését is.
A most elkezdődött munka során 148 millió forint értékben több mint 700 méter hosszan újítják fel a belvárosi utca burkolatát, amelyhez új szegélyeket is építenek. A rekonstrukciót a Mérey program kivitelezője, a Duna Aszfalt Kft. végzi el augusztus 31-ig.
A felújítandó útszakasz mellett 120 ingatlan fekszik, de a szekszárdi borvidék egy része a Bartina utcán közelíthető meg, így több ezer szőlőtulajdonost érint a fejlesztés.
A program részeként a Csengey Dénes utca 200 méteres szakaszának felújítása már befejeződött, és hamarosan lezárul a Sárköz utca négy kilométeres vonalának rekonstrukciója, amely szintén jelentősen javítja a borvidék megközelíthetőségét. A Bor utca - amely korábban a 6-os főút városon áthaladó szakasza volt  - négy kilométeres szakaszán a burkolat felújítása mellett a közműveket is teljes körűen kiépítik.
Szekszárd 33 milliárd forint támogatást kapott a kormánytól a Modern városok program forrásaiból. Ezen belül a hárommilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztési keretből több mint másfél milliárd forintot útfelújításra, 1,2 milliárd forintot vízelvezetők építésére, 256 millió forintot pedig a Parászta-patak rendezésére fordítanak, a munkák 2017. áprilisáig befejeződnek.

forrás: mti / kadarka.net

Galéria

AktuálisSzekszárdModern Városok ProgramDuna Aszfalt Kft.