2024.05.23, Csütörtök

Dűlőfutás a a villányi borvidék szőlőültetvényei között

2016.04.17. 08:58

Másodszor rendeznek dűlőfutást a villányi borvidék szőlőültetvényei között április 23-án. 

Másodszor rendeznek dűlőfutást a villányi borvidék szőlőültetvényei között április 23-án. A Palkonyáról induló rendhagyó sporteseményen résztvevők 9,9 és 19 kilométeres táv közül választhatnak, a nevezőket ajándékok, programok és finom borok is várják. - tájékoztattak a szervezők.

Közleményük szerint a borrégió északi peremén fekvő településről induló eseményen a több száz méteres szintkülönbség leküzdése is fokozza a kihívást. Az útvonalak a szőlők közti dűlőutakon és részben az országos kéktúra útvonalán haladva vezetnek Villányi-hegység gerincére, majd a hegylánc túloldaláról visszafordulva újra megérkeznek Palkonyára.

A helyi pincészetek jóvoltából út közben és a célban is frissítők várják a futókat, a verseny után a pincék különleges borokkal, könnyűzenei koncerttel, sötétedéskor fényfestéssel és tombolasorsolással is várják a sportolókat.    

Rechnitzer Szilvia szervező az MTI érdeklődésére elmondta: a tavaly először megrendezett dűlőfutáson mintegy négyszázan vettek részt, az idén hozzávetőlegesen 450 résztvevőre számítanak, az interneten eddig mintegy háromszázötvenen neveztek. A helyszínen a nevezés 4500 forintba kerül. A részletekről a www.dulofutas.hu oldalon lehet tájékozódni.

mti

Galéria

Helyi hírekdűlőfutásvillánypalkonya