2024.07.22, Hétfő

„Biztonságosan közlekedni egy életúton”

2016.04.13. 11:51

A Magyar Autóklub országjáró programsorozatának salgótarjáni állomásán a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság is képviselteti magát.

A Magyar Autóklub országjáró programsorozatának salgótarjáni állomásán a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság is képviselteti magát. A három nap alatt a szervezők elméleti és gyakorlati útmutatókat tartanak a gyerekeknek és felnőtteknek. Az érdeklődők interaktív közlekedésbiztonsági oktatásokon vehetnek részt, vagy kerékpáros ügyességi pályán próbálhatják ki tudásukat, valamint tesztelhetik a biztonsági öv szimulátort és az ittasság imitálására kialakított úgynevezett „részeg szemüveg” hatását is.

A Magyar Autóklub „Biztonságosan közlekedni egy életúton” elnevezésű országjáró programsorozatát tíz éve, 2006-ban indította útjára. Megyénkben - az elmúlt évekhez hasonlóan - a rendezvény ünnepélyes megnyitójának egy helyi hipermarket parkolója adott otthont.

A három napos salgótarjáni rendezvény célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a közlekedés veszélyeire és a szabályok betartásának fontosságára.

Az eseményen Torják István rendőr őrnagy, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Salgótarjáni Közlekedésrendészeti Alosztályvezetője ismertette a megye baleseti helyzetét, a baleset-megelőzési tevékenység szerepét és fontosságát. Hangsúlyozta, hogy a rendőrség kiemelt feladatának tekinti a fiatalabb korosztály biztonságos közlekedésre nevelését. A Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság számos programmal segíti a gyermekek közlekedési felelősségtudatának kiépítését.

forrás: police.hu

Galéria

Helyi hírekközlekedésrendőrségkerékpárbaleset-megelőzésMagyar Autóklub