2024.05.23, Csütörtök

Balatonfüred vendége lesz a Szekszárdi Borvidék

2016.06.21. 12:20

A gasztronómiai ínyencségek mellett zenei és gyermekprogramokkal is várja a látogatókat a csütörtökön kezdődő Balatonfüredi Bor- és Halünnep, amelynek programkínálatát sárkányhajó-roadshow is színesíti. Az eseményen Szekszárd mint vendégborvidék bemutatkozik be.

- A hagyományokhoz híven a gasztronómiáé lesz a főszerep a a négy település részvételével zajló, négynapos fesztiválon, de minden napra tartogatnak zenei meglepetéseket is - mondta el Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályvezetője.
A borbemutató és borvásár a hagyományos helyszínén, a Tagore sétányon várja az érdeklődőket, ahol a helyi és környékbeli pincészetek kínálata mellett a Szekszárdi Borvidék is bemutatkozik kiválóbbnál kiválóbb boraival. 

Nem csak a szekszárdi borok, hanem a zenei programok miatt is érdemes lesz ellátogatni a fesztiválra: első este az opatijai Klapa Melija női kórus áll színpadra, valamint Micheller Myrtill és zenekara, a Swinguistique is koncertet ad. Pénteken Szalóki Ági énekel, valamint a Vivat Bacchus műsorát is meghallgathatja a közönség. Chiléből és Argentínából érkezik két zenész a hal- és borünneppel egy időben nyíló nemzetközi gitárfesztiválra, ők szombaton este lépnek a hallgatóság elé. A zárónapon a Cimbora Együttes műsorát hallgathatja meg a közönség, majd Nőügyek címmel Heltai Jenő versei alapján összeállított, zenés estre várják az érdeklődőket Szőcs Artur és Zöld Csaba színművészek. A fesztivál zárásaként a Vodku fiai adnak Cseh Tamás dalaiból összeállított múltidéző koncertet.


Szombaton kora este a Magyar Bor Napja alkalmából megrendezik a Koccintás 2016 elnevezésű akciót figyelemfelkeltő szándékkal. A cél az, hogy minél többen keressék fel a pincészeteket, kóstoljanak, vásároljanak bort, élelmiszert közvetlenül a termelőktől. Az országos akcióval az egy időben koccintók számának nemzeti rekordját szeretnék a szervezők felállítani.
 

mti

Galéria

Aktuálisszekszárdi borvidék