2023.10.02, Hétfő

Átment a vizsgán a a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2016.04.11. 10:54

Hirdetés

A Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szombaton tartotta az Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére azt az ismétlődő rendszerbeállító gyakorlatot, amely megerősíti és továbbra is jogosulttá teszi az egyesületet az önálló tűzoltási és műszaki mentési tevékenység végzésére.

A gyakorlat feltételezése szerint Dunaföldváron egy 16 x 25 méter alapterületű sátortetős épület padlásterének szellőző gépház helyiségében ismeretlen okból tűz keletkezett. A tűz átterjedt az ott tárolt fa és papír anyagokra és veszélyeztette a tetőszerkezetet is. A tűzzel érintett helyiség 10-15 négyzetméter területen égett. A bejelentő elmondta, hogy egy nagy robbanást is hallott, valamint tudomása szerint gázpalackok is vannak a tetőtérben, életveszélyről viszont nincs tudomása.

A kiérkező Dunaföldvár ÖTE raja a feladatot gyorsan és szakszerűen megoldotta, a biztonsági előírások szigorú betartása mellett. A beavatkozó egység az áram és gázvezetéket elzárta, majd légzőkészülék használatával, védősugár fedezete mellett, természetes feljárón és dugólétrán a tetőtéri helyiségbe felhatolt és megkezdte a felderítést. A helyiségből 2 db PB gázpalackot, valamint egy felrobbant gázpalack maradványait kimentették. A gázpalackokat biztonságos helyre vitték és vízsugárral gondoskodtak a palackok hűtéséről. A gépjárműfecskendő táplálását a közelben lévő föld-feletti tűzcsapról végezték.

A gyakorlat vezetői a tűzeset szemléltetésére színházi füstgéppel füstöt fejlesztettek, a tüzet piros villogó lámpákkal, a füsthatárt kék zászlókkal és lámpákkal jelölték.

A gyakorlatot Dr. Balázs Gábor tű. ezredes a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Bán Attila tű. alezredes tűzoltósági főfelügyelő „megfelelt”-re értékelték és átadták az erről szóló igazolást is.
Az ÖTE a sikeres ismétlődő rendszerbeállító gyakorlatot követően továbbra is önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületként működik tovább.

forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Galéria

Helyi hírekdunaföldvárönkéntes tűzoltó egyesület