2024.06.23, Vasárnap

Álombeli kisváros, smaragdzöld drágakő – Murau és a Grüner See

2016.05.18. 09:08

Murau, a fa fővárosa, melynek történelme a XIII. századig nyúlik vissza. Számtalan programot kínál ez a festői település, hazafelé pedig ki ne hagyjuk, hogy megálljunk egy piknikre Ausztria ékszerdobozánál.

A fa fővárosának is hívott Murau a stájer faút (Holzstrasse) centruma, amely összeköti a régió történelmi és modern faalkotásait. A zegzugos városka máig megőrizte középkori hangulatát, a hét eredeti városkapujából kettő még fennmaradt.  

Idilli kávéházakkal, kovácsoltvas kandelláberekkel, viadukttal, égbe nyúló templomtornyokkal és sörözőkkel hívogatja a látogatókat a Mura lankái mellett.

Tavasztól őszig rengeteg programot rendeznek a városkában a vendégeknek, melyek közül leghíresebb az augusztusi városi népünnepély, a híres Sámson-felvonulás.

Kihagyhatatlan a Schwarzenberg család tulajdonát képező pompás muraui barokk vár, de nagyszerű élményt nyújt az ötszáz éves sörfőzde múzeum is, ahol akár megfőzheted saját sörödet.

Ha hazafelé tartunk, útba esik egy tó, amit vétek lenne kihagyni. Murautól jó órányira, Bruck an der Mur településről Oberort falut elhagyva a parkolótól 15 perc sétára találod a varázslatos helyszínt, Ausztria drágakövét, a Grüner See-t, azaz a Zöld-tavat.

A tó nevét kristálytiszta vizéről kapta, amelyet a fénytörésnek köszönhetően smaragdzöldnek érzékelünk. A tó tavasszal illetve nyáron mutatja legszebb arcát, amikor hóolvadást követően a völgy megtelik vízzel. Ilyenkor a padok, a táblák és még az állóvíz körüli túraútvonalak is víz alá kerülhetnek.

Az újabban nagy népszerűségnek örvendő tavat, meseszerű hatalmas hegyek között két óra alatt kényelmesen körbe lehet sétálni. Égbe kúszó sziklafalak, hatalmas zöld fenyőfák, dús zöld fű, és vízben úszkáló pisztrángok teszik különlegessé az élményt.

Vigyázz, kész, rajt! Kalandra, nagyszerű élményekre, tavaszi és nyári vakációra felkészülni aRelax Resortban!

Szöveg és fotó: 2PE (x)

Galéria

Kirakatrelax resortausztriamurauGrüner See

Ajánljuk még