2023.03.27, Hétfő

Állami elismerést kapott dr. Vörös Géza

2016.03.21. 12:28

Hirdetés

Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült dr. Vörös Géza, a Tolna Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztálya főosztályvezető-helyettese.

Az elismerést Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János, Magyarország köztársasági elnöke megbízásából Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át március 15. alkalmából.

Dr. Vörös Géza a megyei kormányhivatal 2011-ben történt megalakulását követően a növény- és talajvédelmi igazgatóság szakigazgatási vezetői munkakörében kapott megbízást. 2015. április 1-től a Tolna Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztályának főosztályvezető-helyettese, egyben a Növény- és Talajvédelmi Osztály vezetője.

Közigazgatásban végzett munkája mellett tudományos tevékenysége is igen jelentős, 1985 és 2003 között több publikációja jelent meg hazai és nemzetközi mezőgazdasági szaklapokban, tudományos folyóiratokban. 1995-től a Növényvédelem szaklap szerkesztőbizottságának rovatvezetője. Több társadalmi szervezetnek, így a Magyar Rovartani Társaságnak és a Magyar Agrártudományi Egyesületnek is tagja.

Munkáját pályafutása alatt több alkalommal is elismerték. 1984-ben a Mezőgazdaság Kiváló Dolgozója elismerésben, 2002-ben a Magyar Agrártudományi Egyesület a Mezőgazdaság Fejlesztéséért Érdeméremben, 2004-ben Miniszteri Elismerő Oklevélben, 2006-ban pedig kiváló munkájáért miniszteri kitüntetésben részesült.

Nagy munkabírású vezető, munkáját a szorgalom, az önállóság jellemzi, mely szakmai igényességgel és a felkészültséggel párosul. Vezetőihez, feletteseihez lojális, kollégáival készséges, segítőkész. Munkatársaihoz való viszonya jó, az általa irányított szervezeti egység munkája jól szervezett.

A Miniszteri Elismerő Oklevél a környezet- és természetvédelem, a vízügy, a meteorológiai és űrkutatás terén végzett példamutató, eredményes tevékenységért a Környezetvédelmi Világnap, a Föld Napja, a Víz Világnapja, a Meteorológiai Világnap, az Űrkutatás Napja, március 15-e, augusztus 20-a, október 23-a, nyugállományba vonulás, nagyobb teljesítmény elismerése, szervezetek jubileuma alkalmából adományozható 200 fő részére.

Forrás: Tolna Megyei Kormányhivatal, wikipedia

Galéria

Helyi hírekkormányhivatalTolnaelismerő oklevélvörös gézaélelmiszerbiztonság