2024.04.26, Péntek
Sikeres volt a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program Értényben
kormanyhivatal.hu

Sikeres volt a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program Értényben

TMKH Népegészségügyi Főosztály

2020.08.10. 14:30

Tolna megyében elsőként Értény faluközpontjában várták az érdeklődőket a népegészségügyi program szervezői. A regisztrációt követően a résztvevők számos szűrővizsgálaton vehettek részt.

Hirdetés

A három vizsgálóbuszban a Tolna Megyei Balassa János Kórház szakorvosai és Egészségfejlesztési Iroda munkatársa nőgyógyászati, bőrgyógyászati szűréssel és életmód tanácsadással, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet kardiológiai vizsgálatokkal, a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai pedig testállapot felméréssel, EKG készítésével, CO méréssel valamint vércukorszint méréssel várták az érdeklődőket. A szűrésen 52 fő vett részt.

A program szervezésében és lebonyolításában helyi koordinátorként a Tolna Megyei Kormányhivatal is részt vállalt, egészségfejlesztési bemutatókkal, tanácsadással és a szűréseken való részvételre buzdító motivációs anyagokkal várták a helyieket.

A program sikeres megvalósításáért Értény Község Önkormányzata is jelentős erőfeszítéseket tett: nemcsak az NNK által készített plakátokkal és szórólapokkal, de Gománné Szabó Zsuzsanna polgármester asszony közvetlen invitálásával, a jelentkezők előjegyzésének vezetésével és a szűrési helyszín biztosításával is elősegítette a program megvalósulását.

A mobil szűrőegységek működtetésével a Kormány kiemelt célja, hogy erősítse a lakosság egészségtudatosságát és ingyenes szűrővizsgálatokkal, felmérésekkel és tanácsadásokkal csökkentse az egészségi állapottal és megelőzéssel kapcsolatos területi egyenlőtlenségeket, valamint, hogy az egyéni egészségfejlesztés fontosságára irányítsa a figyelmet.

AktuálisÉrtényTolna megyeTolna Megyei Balassa János Kórházszűrővizsgálat