2024.03.28, Csütörtök
Három megye rendőrei tartottak közlekedési akciót
police.hu

Három megye rendőrei tartottak közlekedési akciót

police.hu

2020.06.25. 20:00

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében, Tolna és Csongrád-Csanád megye bevonásával valósult meg a mindhárom megyét – összesen 122 kilométer hosszan – átszelő 55-ös számú főút közlekedésrendészeti ellenőrzése.

Hirdetés

A Bács-Kiskun, a Tolna és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az illetékességi területükön áthaladó 55-ös számú főútvonal teljes hosszán 2020. június 24-én 09 óra és 15 óra között összehangolt, komplex közlekedésrendészeti akciót hajtott végre. 

Az ellenőrzés során a gépkocsizó és motoros rendőrök a főút közlekedésbiztonságának a javítását, valamint a közlekedési balesetek számának további csökkentését tűzték ki célul. Ennek érdekében fő feladatuk volt az agresszív gyorshajtók kiszűrés, az ittas és bódult állapotban járművet vezetők eljárás alá vonása, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatát elmulasztókkal szembeni fellépés.  

Az akció ideje alatt a három megye szolgálatban lévő állománya összesen 168 járművet, azok vezetőit és utasait vonta ellenőrzés alá, melyből 147 esetben volt szükség szabályszegés elkövetése miatt

AktuálisTolna megyeközlekedésrendészeti ellenőrzésrendőrség