2020.07.14, Kedd

Hirdetés

Harmincnyolc esethez riasztották szerdán megyénk lánglovagjait
tolna.katasztrofavedelem.hu

Harmincnyolc esethez riasztották szerdán megyénk lánglovagjait

tolna.katasztrofavedelem.hu

2020.06.19. 15:00

Sok munkát adott a szerdától csütörtök hajnali öt óráig elhúzódó heves esőzéssel járó, Tolna megye területét érintő vihar a tűzoltóinknak.

Hirdetés

A nagymennyiségű lezúduló csapadék összesen harmincnyolc alkalommal (32 műszaki mentés, 6 tűzeset) izzasztotta meg megyénk hivatásos és önkéntes tűzoltó egységeit.

A beavatkozást igénylő események ingatlanok mélyebb pontjairól történő vízszívatással kapcsolatos teendőket, valamint faeltávolítási munkákat adtak a beavatkozó állománynak, melyeket minden esetben sikeresen felszámoltak egy-egy gépjárműfecskendő segítségével. 

Leginkább Tolna, Fácánkert, Dunaszentgyörgy és Szedres környékét érintette az összesen tizenöt településen végigsöprő rendkívüli időjárás. Tolnán alagsorok, pincék telítődtek, Fácánkertben utcákat öntött el a víz és a mezőgazdasági területekről tört be a lakóingatlanok felé, Dunaszentgyörgyön a csapadékvíz tárolók telítődtek és Szedresen szintén lakóingatlanokba tört be a csapadék. Lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség.

A beavatkozások alkalmával a kiérkező hivatásos egységek számíthattak a helyi önkéntesekre, így Tolna ÖTE, Dunaszentgyörgy ÖTE, Gyönk ÖTE, Kurd ÖTE és Fadd ÖTE tevékenységére is.

Galéria

AktuálisTolna megyeriasztás esőzés