2024.06.21, Péntek
Koronavírus - Járványügyi ellenőrzést tartottak a váraljai idősotthonban
MTI Fotó: Sóki Tamás - Bock Katalin (b) és Németh Noémi, a Tolnai Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának közegészségügyi járványügyi szakügyintézői ellenőrzést végeznek a Várjaljai Ősziék Szociális Intézményben 2020. április 28-án.

Koronavírus - Járványügyi ellenőrzést tartottak a váraljai idősotthonban

MTI

2020.04.30. 21:00

Járványügyi ellenőrzést tartott a Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya a váraljai Őszikék Szociális Intézményben kedden.

Lovász Zsuzsanna, az intézmény vezetője az MTI-nek elmondta: a vizsgálat kiterjedt arra, hogy rendelkezésre állnak-e a vírusellenes fertőtlenítőszerek, kéztörlők, kézmosók, védőeszközök.

Az otthon váraljai épületében a népegészségügyi szakemberek mindent rendben találtak - tette hozzá.

Az önkormányzati társulás által fenntartott intézmény váraljai telephelyén 20, nagymányoki otthonában 16 idős ember él, köztük demenciában szenvedők is vannak. A gondozottakat hét szakápoló látja el.

A vezető beszámolt arról, hogy 1,6 millió forintot fordítottak védőeszközök beszerzésére. Az otthonban, ahol március 8. óta látogatási tilalom van és a lakók sem hagyhatják el az épületet, jelenleg nincs fertőzésgyanús gondozott - mondta Lovász Zsuzsanna.
 

AktuáliskoronavírusJárványügyi ellenőrzésváraljai Őszikék Szociális IntézményTolna Megyei Kormányhivatal