2024.04.25, Csütörtök
Védőruhák használatáról tanultak a tűzoltók
tolna.katasztrofavedelem.hu

Védőruhák használatáról tanultak a tűzoltók

tolna.katasztrofavedelem.hu

2020.01.23. 16:57

A tűzoltói hivatás során olykor előfordulhat, hogy a beavatkozói állománynak veszélyes anyag jelenlétében kell végrehajtania a mentési feladatokat.

Hirdetés

A tűzoltói beavatkozások során olykor előfordulhat, hogy a beavatkozó állománynak veszélyes anyag jelenlétében kell elvégezniük a műszaki mentést vagy tűzoltást. Ilyenkor a tűzoltók védelme és biztonsága kiemelt szerepet játszik, ezekre az esetekre rendelkeznek korszerű, megfelelő védőeszközökkel, melyek biztosítják viselőjük testi biztonságát. 

A hétfői képzésre azért került sor, hogy a beavatkozói állomány tisztában legyen az úgynevezett "A" típusú,  egyszer használatos, gáz-tömör védőruhák helyes használatával. A képzésen a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állománya vett részt, az oktatást a védőruhát forgalmazó Kft. szakemberei tartották. Az elméleti képzést gyakorlati foglalkozás is követte, a délután folyamán a beavatkozói állomány a ruházat fel- és levételét gyakorolta.

Aktuálisvédőruhatűzoltó