2024.04.27, Szombat
Évet értékelt az Atomerőmű Tűzoltóság
Nagymányoki Közművelődési Központ - Facebook - illusztráció

Évet értékelt az Atomerőmű Tűzoltóság

tolna.katasztrofavedelem.hu

2020.01.31. 14:14

Január 31-én tartotta évértékelő állománygyűlését az Atomerőmű Tűzoltóság (ATÜ) és az Atomerőmű Mentőszolgálat.

Hirdetés

Pesztericz Rajmund, az Atomerőmű Tűzoltóság parancsnoka a 2019-ben elvégzett munkát ismertette a rendezvény résztvevőivel. A tűzoltóság elsődleges feladata az atomerőmű tűzvédelmének biztosítása, ami az operatív munka mellett számos egyéb, szerződésben foglalt feladatot is magába foglal. A vonulási adatok folyamatos csökkenést mutatnak, az ATÜ megalalkulása óta tavaly riasztották őket a legkevesebbszer, 154 alkalommal. A tudás szinten tartásához folyamatos képzések szükségesek, illetve azok számon kérése és ellenőrzése is elengedhetetlen, melyekből a tavalyi esztendőben sem szűkölködött az erőmű tűzoltóságának állománya. A parancsnok beszélt az önállóan és a hivatásosokkal közösen végrehajtott gyakorlatokról, az erőmű és a szakma népszerűsítését szolgáló bemutatókról, a tűzoltó szakmai és sportversenyeken elért kiváló eredményekről, melyekre történő felkészülés a szakmai munka színvonalát emelik. Pesztericz Rajmund összefoglalójából kiderült, hogy az ATÜ 2019-ben is megfelelt alaprendeltetésének és teljesítette a kitűzött célokat.

Az Üzemi Mentőszolgálat tevékenységéről dr. Szvitán Gábor számolt be, aki elmondta, hogy a szervezet sürgősségi, illetve atomerőművi ismeretekben jártas szakembergárdából áll, akik a nap 24 órájában készenlétben állnak. A mentőápolók között tűzoltók is vannak. Munkájuk ellátáshoz nélkülözhetetlen a megfelelő technikai háttér biztosítása, ennek érdekében egy új mentőautóval is gazdagodtak. Riasztásaik nagy része az üzemi területről érkezik, de egyre nagyobb arányban érkeznek akut problémákkal az elsősegélynyújtó helyre is.

A megye egyetlen főállású létesítményi tűzoltóságának előző évben nyújtott teljesítményét dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató is megköszönte, és elmondta, hogy az atomerőmű létesítményi tűzoltósága Tolna megye tűzvédelmében is fontos szerepet tölt be. Eredményeiket a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság figyelemmel kíséri és elismeri a létesítményi tűzoltóság kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársait. Az idén Tóbi József, Hudák Zoltán, Antal Zoltán és Kruller Attila részesült igazgatói elismerésben. 

AktuálisévértékelőAtomerőmű Tűzoltóság