2024.03.28, Csütörtök
Az új évben is biztonságban
police.hu

Az új évben is biztonságban

police.hu

2019.12.31. 19:00

Az ittas vezetés veszélyeire hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hirdetés

Szilveszterkor az önfeledt szórakozásé a főszerep. Ezen az éjszakán vélhetően sokan alkoholt is fogyasztanak majd. Fontos azonban, hogy miután szeszes italt fogyasztottunk már ne üljünk jármű volánjához, vagy gyalogosan menjünk haza, vagy pedig hívjunk taxit! Amennyiben így teszünk, nagyban csökkenthetjük a balesetek bekövetkezésének kockázatát, illetve azt, hogy egy esetleges igazoltatás alkalmával akár bírságot szabjanak ki, vagy büntetőeljárást kezdeményezzenek ellenünk a rendőrök.   

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szilveszter előtt ismételten felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok személyi feltételeinek betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat is többszörösére nő.  Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, nagy kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait és a közlekedés más résztvevőit is.

Aktuálisittas vezetésszilveszterTolna Megyei Rendőr-főkapitányságközúti közlekedés