2024.03.28, Csütörtök
MIndennapi angyalok - FankaDeli dalban üzent a magyar egészségügy dolgozóinak
illusztráció

MIndennapi angyalok - FankaDeli dalban üzent a magyar egészségügy dolgozóinak

2019.11.30. 16:13

A kecskeméti zenész videoklippje közsönetnyilvánítás; a dal szerint még azoktól is tanulhatunk, akik nem tudják szeretettel ellátni a feladatukat.

Hirdetés

"A Mindennapi angyalok című dal azért született meg, mert úgy éreztem, hogy azok az emberek, akik nap mint nap, arra hivatottak, hogy az egészségünket és az életünket mentsék, valahogy nem kerültek helyükre a társadalmunkban..." - ezzel a közösségi bejegyzéssel tette közzé legújabb videoklippjét Kőházy Ferenc, művésznevén FankaDeli.

A kecskeméti zenész a dalt köszönetnyilvánításnak szánta "a mindennapi angyaloknak, akik már mindannyiunk világához tettek, s fognak is még."

Kívánok nekik erőt és energiát ahhoz, hogy nap mint nap, a rengeteg próbatétel és nehézség közepette, ne feledkezzenek meg arról, hogy ők cserébe ezért a rögös útért - az univerzum örök törvénye szerint - lehetőséget kaptak arra, hogy egy rendkívüli sorsot, vagy ha úgy tetszik karmát írjanak maguknak. Hiszen mi civilek, ha akarnánk sem tudnánk így belenyúlni életek alakulásába. Sokszor bármennyire fáradtak, kimerültek és csalódottak - szerintem nagyon jól érzik ezt a felelősséget, és reményeim szerint, a lehető legtöbbször ennek fényében is cselekednek."

FankaDeli dalának szövege szerint még azoktól is tanulhatunk, akik esetleg nem tudják kedvesen ellátni a feladatukat.

"És tudom, hogy van köztük olyan,
Aki más, mint amiket mondtam.
Aki morcos, és kicsit se kedves,
De velük is legyél csak rendes.
Mi tanulunk tőlük,
Ők tanulnak tőlünk, 
Mindannyian egy irányból jöttünk."

Aktuálisegészségügyzenerockzenerap