2024.04.17, Szerda
Korszerűsítették a mozi épületét Bölcskén
telepaks.net - A bölcskei moziépület

Korszerűsítették a mozi épületét Bölcskén

telepaks.net

2019.09.24. 08:00

Megújult az ország egyetlen falusi mozijának helyet adó, Bölcske központjában lévő épület.

Hirdetés

A moziépületet a bölcskei önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert forrásból korszerűsítette. A sikeres pályázat közel 35 millió forint támogatást jelentett a településnek. Az összeg a munkálatok teljes költségét fedezte.
A TOP forrásból elnyert összegből korszerűsítették a fűtést, így immár egy nagy teljesítményű, kondenzációs gázkazán elvén működő, takarékos hőlégbefúvó fűti a nézőteret, egy másik kondenzációs kazán pedig az előteret. Elvégezték az épület teljes körű hőszigetelését és egy rámpát építettek a bejárathoz, hogy a szolgáltatások azok számára is elérhetőek legyenek, akik mozgásukban akadályozottak.

 

 

Baranya István, Bölcske polgármestere kiemelte, hogy az épületben működik a község mozija, ahova nemcsak helyből, hanem a környékből is sokan járnak. Ez az ország egyetlen falusi mozija. A filmvetítéseken kívül kulturális és művészeti tevékenység színtere a most felújított épület, a tetőtér pedig alkalmanként időszaki kiállításoknak ad otthont.
A polgármester arról is tájékoztatott, hogy a kivitelező paksi székhelyű Partner Építő és Szolgáltató Kft. a munkát megfelelő minőségben, határidőre elvégezte. Baranya István hozzátette: a vetítések ez idő alatt is zavartalanul folytak. A filmrajongókat immár új köntösbe öltözve várja a mozi Bölcske központjában.

AktuálisBölcskeTolna megyemozi