2024.04.26, Péntek
Egész évben fontos a biztonság!
fejer.katasztrofavedelem.hu - illusztráció

Egész évben fontos a biztonság!

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.09.25. 15:30

Harmadik alkalommal csatlakozott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzmegelőzési Bizottsága a Biztonság Hete rendezvénysorozathoz, amely az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, valamint a Magyar Biztosítók Szövetsége szervezésében szeptember 23. és 28. között különböző rendezvényekkel várja az érdeklődőket.

Hirdetés

Az országos programsorozat szeptember 23-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen nyílt meg, ezt követően valamennyi megyében rendezvényeken várják a 9-14 éves korosztály tagjait, összességében több tízezer fiatalt.

A rendezvény célja elsősorban a 9-14 éves korosztály figyelmének felhívása a rájuk leselkedő veszélyekre és azok megelőzésének lehetőségeire, melynek keretein belül a fiatalok megismerkedhetnek a katasztrófavédelem tevékenységével, valamint játékos keretek között betekintést nyerhetnek a tűzoltók munkájába. Ügyességi versenyekkel és erőpróbákkal, szimulációs eszközök, tájékoztató filmek, játékos vetélkedők sorával várjuk őket. A szervezők célja azt elérni, hogy a fiatalok ne felejtsék el, saját biztonságukért ők maguk is felelősek.

A rendezvény időpontja: 2019. szeptember 26., 8:00 – 16:00 óra

A rendezvény helyszíne: PTE IGY Gyakorlóiskola

AktuálisBiztonság Hete