2024.03.29, Péntek
Első tisztek, hősök, születésnaposok
katasztrofavedelem.hu

Első tisztek, hősök, születésnaposok

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.08.30. 13:55

Tiszti kinevezéseket, elismeréseket és ajándéktárgyakat adott át augusztus huszonnyolcadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese a szervezet fővárosi központjában.

Hirdetés

Az ünnepségen több mint harmincan vehették át első tiszti kinevezésüket Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, főigazgató-helyettestől. Ezután fogadalmat tettek, ennek szövegét a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában dolgozó Dunszt Károly tűzoltó hadnagy olvasta elő. A tábornok többeknek hősies helytállásukért elismerést adott át, emellett átnyújtotta a belügyminiszter és az országos katasztrófavédelmi főigazgató születésnapi ajándéktárgyait is.

A rendezvény végén Erdélyi Krisztián először az első tiszti kinevezésüket átvevő kollégákhoz szólt. Sok sikert kívánt nekik a tiszti pályához, majd arról beszélt, hogy számos akadályon kell keresztüljutniuk ahhoz, hogy elmondhassák, tisztek lettek. Van azonban ennél egy egyszerűbb mérce is – folytatta a tábornok: akkor lesz valakiből tiszt, amikor a beosztottjai elkezdik ekként kezelni. A főigazgató-helyettes a fogadalom egyik mondatát ajánlotta a kollégák figyelmébe: „alárendeltjeimről legjobb tudásom szerint gondoskodom”. Mint hangsúlyozta, alakuljon bárhogyan is a pályájuk a jövőben, ezt a kitételt sohase felejtsék el.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kinevezte tűzoltó századossá Kovács Zoltán tű. zászlóst, valamint tűzoltó főhadnaggyá Ponekker Adrián tű. őrmestert.

Aktuálistiszti kinevezés