2024.05.02, Csütörtök
Játszóház és szabadidőpark kialakítására indított közbeszerzési eljárást Tolna
tolna.hu

Játszóház és szabadidőpark kialakítására indított közbeszerzési eljárást Tolna

tolna.hu

2019.02.27. 19:00

A beruházás célja a 7130 Tolna, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 73/E. szám alatti, a tolnai 970/41 hrsz.ú ingatlanon a volt lovassági laktanya istálló épületben játszóház kialakítása.

Hirdetés

Az épület hagyományos, nagyméretű tömör tégla falszerkezetű, poroszsüveg boltozatos födémmel, és hagyományos süllyesztett dőltszékes fa fedélszékkel épült  az  1890-es években, funkcióját tekintve lóistállókén használták.

Nyílászáróit korábban kibontották, számos nyílás befalazásra került. A hullámpala fedés rossz állapota miatt számos tetőszerkezeti elem, és a padlástér észak-keleti térdfala is rongálódott. Az épület közműcsatlakozással nem rendelkezik.

Az átépítés során önálló gépészeti és villamossági rendszerekkel üzemelő játszóház és kávézó kerül kialakításra. Az épület dél-keleti oldalán parkoló, az északnyugati oldalán pedig aszfaltozott gokartpálya létesül. Új úsztatott padló rétegrend készül az épület teljes terjedelmében.

A határoló falak utólagos vízszigetelése bepréselt rozsdamentes acél lemezzel készül. A külső főfalak belső oldalán lévő jászlak nyílásait ki kell falazni, valamint a lóállások rögzítő szemeinek átmenő csavarjainak a helyét ki kell injektálni PUR-habbal, valamint a külső oldalon 2 cm mélységben cementhabarccsal kell kitölteni. Az épület falainak belső oldali hőszigetelése Ytong Multipor hőszigetelő ásványi lemezekkel készül.

A meglévő acél tartószerkezeti elemeket tűzgátló festékkel kell ellátni. A poroszsüveg födémmáló vakolati részeit el kell távolítani, és újra le kell vakolni. A födém hőszigetelése a padlástérben történik. A sérült fedélszerkezeti elemeket a statikai terv és faanyagvédelmi szakvélemény szerint pótolni, cserélni vagy bárdolni szükséges. Az épület  külső falait szárazjeges technológiával meg kell tisztítani az új festés felvitele előtt. Az épület nyílászárói egyedi EURO 78 profilú fa nyílászárókból készülnek.

A fenti adatok tájékoztató jelleggel kerültek feltüntetésre, az elvégzendő munkák részletes leírását a közbeszerzési dokumentumok között található műszaki dokumentáció tartalmazza.

A mai napon (2019. február 27.) megindítottuk címbeli közbeszerzési eljárást.
Az ajánlattételi határidő 2019.03.11. 14:00 óra.

AktuálisTolnajátszóházszabadidőparkközbeszerzési eljárás