2024.03.29, Péntek
Együtt képzi a jövő szakembereit a Szekszárdi Szakképzési Centrum és a Rail Cargo Hungaria
dombovar.hu

Együtt képzi a jövő szakembereit a Szekszárdi Szakképzési Centrum és a Rail Cargo Hungaria

dombovar.hu

2019.01.31. 21:00

A vasúti árufuvarozással foglalkozó cég közreműködik az oktatási intézményben folyó vasútszakmai képzések tananyagainak összeállításában és helyet biztosít a diákok kötelező nyári gyakorlatához is.

Hirdetés

Öt évre szóló együttműködési megállapodást kötött egymással január 29-én a Szekszárdi Szakképzési Centrum Apáczai Csere János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Rail Cargo Hungaria Zrt.

A 2017/2018-as tanévben már közösen képzett és vizsgáztatott kocsivizsgálókat a Szekszárdi Szakképzési Centrum Apáczai Csere János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Rail Cargo Hungaria Zrt. Az együttműködés akkor sikeres volt, ezért az oktatási intézmény és a cég vezetői úgy döntöttek, hogy a közös munkát a jövőben is folytatják. A középiskola vasútszakmai képzési kínálatát az említett vállalkozás igényeihez igazítják és kiszélesítik az oktatási tevékenységet. Az erről szóló megállapodást öt éves időtartamra kötötték meg az érdekelt felek képviselői.
A szerződés ünnepélyes aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Kotiers Román, a zárkörűen működő részvénytársaság igazgatósági tagja arról beszélt, hogy mindent megtesznek a vasúti árufuvarozáshoz kapcsolódó szakmáknak az ifjúság körében való megismertetése és megszerettetése érdekében. Állandóan hiányuk van mozdonyvezetőkből és kocsivizsgálókból. Ezeknek a számukra kulcsfontosságú munkaköröknek a betöltésére saját maguk is évről évre szerveznek tanfolyamokat, ám az iskolai rendszerű képzést is támogatják a munkaerő pótlása céljából.
- Diákjaink számára olyan modern tudást és ismereteket fogunk biztosítani, amit a Rail Cargo Hungária Zrt. elvár - emelte ki Gaál János, a Szekszárdi Szakképzési Centrum Apáczai Csere János Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának tagintézmény-vezetője. - Ha a nálunk képzett fiatalok élnek a lehetőséggel és megtanulják az általuk választott szakmát, akkor biztos lesz az elhelyezkedésük, ugyanis állást kínált számukra a cég.

 
 
 
 
AktuálisTolna megyevasútSzekszárdi Szakképzési CentrumRail Cargo Hungaria Zrt.Apáczai Csere János Szakgimnázium és Szakközépiskolaárufuvarozás