2023.03.22, Szerda
Jó tudni: a katasztrófavédelem tájékoztatója a kéményseprésről
pixabay - illusztráció

Jó tudni: a katasztrófavédelem tájékoztatója a kéményseprésről

telepaks.net

2018.12.18. 20:00

Minden, amit a kéményseprésről tudni kell címmel tájékoztató levelet tett közzé a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja a kéményseprőipari közfeladat ellátásával kapcsolatban.

Hirdetés

Mint írják, megyénk teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el. Érdemes megtervezni és ütemezni a karbantartással, ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat, célszerű nem a fűtési szezonra vagy a szezon előtti utolsó napokra halasztani ezeket a teendőket.

Továbbra is elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartás és a rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása.

A rendszeresen karbantartott fűtőeszköz nemcsak biztonságos, hanem gazdaságosabban is működtethető. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, a katasztrófavédelem egy rövid útmutatóval igyekszik segíteni a lakosságot, ami tartalmazza a kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A tájékoztatót ide kattintva elérhetik.

Aktuáliskéményseprés