2024.04.26, Péntek

Gyakorlatot tartott a Tolna Megyei Védelmi Bizottság

MVB

2018.10.26. 14:00

2018. október 25-én délelőtt az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium rendészeti szakgimnáziumának tanulói aktív közreműködésével került sor a Tolna Megyei Védelmi Bizottság komplex, együttműködő szervezetekkel közösen végrehajtott katasztrófavédelmi gyakorlatára.

Hirdetés

A gyakorlaton a veszélyhelyzetek során felmerülő sürgős óvintézkedések végrehajtásának gyakorlására került sor. Több megyei szintű és régiós szervezet működött együtt összehangoltan, többek között a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.
A diákok és a védelmi igazgatásban résztvevő szervezetek vezetői, képviselői lakosságvédelmi intézkedésekkel kapcsolatos ismereteiket frissítették fel, majd ezek gyakorlati végrehajtása történt meg. Sor került elzárkózásra, az intézményből történő kimenekítésre és eltűnt személy keresésére is.
A program zárásaként az iskola valamennyi diákja megismerkedhetett a gyakorlatban résztvevő szervezetek speciális járműveivel és eszközeivel.

AktuálisgyakorlatTolna Megyei Védelmi Bizottság