2024.04.25, Csütörtök

Hőszigetelő anyagokat gyártó cég bővített Szekszárdon

mti

2018.09.11. 08:12

Az új csarnokban épületek homlokzatára gyártott szigetelőanyagot tárolnak és mozgatnak.

Hirdetés

Háromszázmillió forintos ráfordítással új raktárcsarnokot épített a hőszigetelő anyagokat gyártó Austrotherm Kft. Szekszárdon. Bozsaky János ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a 2000 négyzetméteres készáruraktárat a társaság saját forrásból valósította meg.    

A cég közleménye szerint a csarnokban épületek homlokzatára gyártott szigetelőanyagot tárolnak és mozgatnak, a kibővített árukiadó tér a kamionok zavartalan kiszolgálását teszi lehetővé.


27 éve gyártanak Magyarországon

Az Austrotherm Magyarországon 1991-ben, Győrben kezdte meg az expandált polisztirolhab (EPS) hőszigetelő anyagok gyártását. A kft. győri központja mellett gyöngyösi és szekszárdi gyárakból látja el országszerte partnereit. A szekszárdi telephelyet 2008-ban másfél milliárd forintos beruházással, 25 négyzetméteres telken hoztak létre, ott jelenleg 17-en dolgoznak.     

A piacvezető vállalat 2017-ben 8,7 milliárd forint nettó árbevételt és 1,14 milliárd forint adózott eredményt ért el. A cégvezető közlése szerint a cég idei árbevétele 8 milliárd forint lesz. A vállalat túlnyomórészt hazai piacon értékesíti termékeit.

Az osztrák családi tulajdonban lévő Austrotherm vállalatcsoport 11 országban összesen 21 hőszigetelőanyag-gyártó üzemet működtet. A cégcsoport a több mint 5900 embert foglalkoztató Schmid Industrieholding része.

Aktuálisszigetelés