2024.04.27, Szombat

Megoldódni látszik Kismányok csapadékvíz problémája

tolnamegye.hu

2018.07.04. 15:31

Betonburkolatot kapott a Kossuth utcai vízelvezető árok a kismányokiak nagy örömére – jelentette be ünnepélyes keretek között a falu vezetője, Simon László.

Hirdetés

A TOP forrásból megvalósított, mintegy 21 milliós projekt átadóján beszédet mondott Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke. Szavai szerint a települések modernizációjával élhető vidék és rendezett környezet alakítható ki megyeszerte.

Simon László mindvégig bizakodott abban, hogy a falu csapadékvíz okozta problémái megoldódnak – derült ki a polgármester köszöntőjéből. Az önerő biztosításának feltétele korábban aggodalmat keltett a képviselő testületben, viszont a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázat 100 százalékos támogatottságot foglalt magában. A településvezető köszönetet mondott a Tolna Megyei Önkormányzatnak, amiért a projekt megvalósításához nagyban hozzájárult. A megújult vízelvezető árok jól fogja szolgálni a falu lakosságát, és növeli a biztonságérzetet – húzta alá.

 

tolnamegye.hu

 

Fehérvári Tamás beszédében kijelentette: a TOP források immár 95 százalékban hasznosultak, és a támogatott projektek által élhetőbbé válik szűkebb hazánk. Ahogy a megye szlogenjét idézve fogalmazott: Tolna megye olyan hely lesz, „hol az ember boldog, s boldogul.” Reményét fejezte ki, hogy még sok hasonló alkalommal találkozhat a lakosokkal, és számos fejlesztés szolgálja majd az életminőség javulását. Mivel megyeszerte megindultak a TOP-os beruházások, erre hamarosan sor kerülhet – zárta beszédét az elnök, jókívánságaival egyetemben.

 

tolnamegye.hu

 

A fejlesztés kivitelező és tervező párosa is ismertette a beruházás részleteit, mely során kiderült: a közművek közelsége indokolta a burkolat jellegét. Palotásné Kővári Terézia, mint tervező elmondta: a megvalósítás sikere a tervezés és kivitelezés összhangján alapult. Kőműves József, a KÉSZ Kft. ügyvezetője emlékeztette a résztvevőket: az áprilisban megkezdett munkát a vártnál előbb, már júniusban befejezték. A burkolat összesen 175 méter hosszúságú.

 

tolnamegye.hu

 

Az átadási ceremónia áldással és közös imádsággal fejeződött be, melyben a szolgálatot a katolikus plébános és az evangélikus lelkész vállalták.

AktuálisTolna megyeTOPkismányokcsapadékvízvízelvezető árok