2024.04.17, Szerda

Versennyel avatják fel az új tolnai teniszpályát

tolna.hu

2018.05.09. 14:40

Elkészült a tolnai városi sportcsarnok melletti harmadik teniszpálya, amelyhez a helyi teniszbarátok is hozzájárultak társadalmi munkával.

Hirdetés

A pályaavató versenyt május 12-én rendezik.

A tolnai amatőr sportéletben a tenisz is nagy népszerűségnek örvend. A városi sportcsarnok mellett, a Wosinsky iskola területén lévő két salakos pályát a várostól immár négy éve a Vitál Sport és Szabadidő Egyesület bérli. Bajnokságot, tornákat rendeznek és teniszoktatást tartanak gyerekeknek. A pályákat az iskolások is használják testnevelés órákon.

A tenisz iránti növekvő érdeklődés szükségessé tette, hogy a meglévő két pálya mellett még egyet alakítsanak ki. Adódott a lehetőség, hogy az egykori salakos kispályás focipályaként működő, de már régóta használaton kívüli, elhanyagolt területen hozzanak létre új teniszpályát.

Az önkormányzat és a Magyar Tenisz Szövetség támogatásával, valamint a lelkes helyi teniszbarátok munkájának köszönhetően nemrégiben el is készült a vadonatúj teniszpálya, amelyen már napok óta pattognak a teniszlabdák.

Herczig Gábor, a Vitál Sport és Szabadidő Egyesület elnöke elmondta, hogy a pályát május 12-én, szombaton egy meghívásos páros teniszversennyel fogják felavatni. Arról is tájékoztatott, hogy elindult az idei amatőr városi bajnokság harminckét nevezővel, nyolc csoportban. A négyfős csoportok első két helyezettje a felsőházban folytatja, a harmadik és negyedik helyezettek az alsóházban küzdenek majd tovább. Emellett tovább folyik a teniszoktatás, és természetesen a rendszeres egyesületi használaton kívül mindenki számára bérelhetőek a pályák.

AktuálisTolnateniszpályapályaavató