2024.03.29, Péntek
Flórián napi ünnepséget tartottak Bátaszéken
tolna.katasztrofavedelem.hu

Flórián napi ünnepséget tartottak Bátaszéken

tolna.katasztrofavedelem.hu

2018.05.10. 19:16

A bátaszéki önkormányzati tűzoltóság Flórián-napi ünnepséget tartott védőszentje tiszteletére május 6-án, vasárnap.

Hirdetés

Az ünnepség a tűzoltójárművek felvonulásával vette kezdetét, mely során Bátaszék utcáin hangos szirénával vonultak végig, így tudatva a település lakóival, hogy ez a nap más, mint a többi.

A tüzoltók Szent Flórián szobránál díszsorfalat állva megkoszorúzták védőszentjük emlékszobrát, majd ünnepi esküt tettek a diáktűzoltókkal együtt. A koszorút dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, Bóta Gyula, a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Storcz Gábor, a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke és Bátaszék polgármestere, dr. Bozsolik Róbert helyezte el a szobornál.  A polgármester a koszorúzást követően köszöntötte az ünneplőket és megköszönte a településért végzett munkájukat.

Az ünnepség alkalmával elismerések átadására is sor került, melyeket dr. Balázs Gábortól, Bóta Gyulától és dr. Bozsolik Róberttől vehettek át az elimerésben részesültek. Mayer Péter 5 éves, Hornicsek István 10 éves szolgálat után díszoklevelet és emlékplakettet, Bátai József parancsnoki díszoklevelet kapott irányított véradásért.

Az ilyenkor megszokott ünnepi misére a Nagyboldogasszony Plébániatemplomban került sor, ahol Kürtösi Krisztián atya emlékezett meg Szent Flórián életéről. A misét követően szeretetvendégségre hívták a tűzoltók a résztvevőket, kis süteménnyel és frissítővel, valamint a gyerekeknek külön játszósarokkal kedveskedve.

AktuálistűzoltóBátaszékFlórián napvédőszent