2024.04.25, Csütörtök

A Tolna-Mözs női futsalcsapata szerezte meg a bajnoki bronzérmet

tolna.hu

2018.05.19. 17:03

Ahogy az első összecsapást, úgy a másodikat is büntetőkkel nyerte meg a Brandmission-Artifex Tolna-Mözs női futsalcsapata, ezzel 2–0-s összesítéssel szerezte meg a bajnoki bronzérmet az Agenta Girls Szekszárd FC előtt.

Hirdetés

Védelmi hibát követően a vendég Szekszárd gyorsan megszerezte a vezetést, amely irányította az első félidőt. Jól megszervezte csapata védekezését Micskó Márk, játékosai már a félpályán megakadályozta az ellenfél támadásait. A Tolna elvétve jutott csak el a kapuig, de egy begyakorolt szabadrúgás-kombináció után sikerült egyenlítenie.

A játékrész utolsó két percére nagyobb fokozatra kapcsolt mindkét csapat, pedig addig sem volt unalmas a mérkőzés. Adódtak lehetőségek mindkét oldalon, de sem Hargas Annamária, sem pedig Ősz Csenge eszén nem tudtak túljárni.

Gyors gólváltással kezdődött a második félidő, a hazaiak egyre többször jutottak el lövésig. Az utolsó percekben Kaiser Karina és Szalkai Kitti, a másikon Horváth Katalin és Ganczer Hajnalka dönthette volna el a mérkőzést, de valamennyiük lövését védte a kapus.

A hosszabbításban is maradt erejük a csapatoknak, de újabb gól már nem született, így következhettek a büntetőt. Ahogy két hete Szekszárdon, úgy most is a tolnai lányok bírták jobban idegekkel.

A Szekszárd két dobogós szezon után (a 2015/2016-os idényben bronz-, tavaly ezüstérmes volt) ezúttal érem nélkül maradt, a Tolna-Mözs viszont a Magyar Kupa-elsőség mellé a bajnoki harmadik helyet is megkaparintotta.

AktuálisTolna-Mözsnői futsalcsapat