2024.05.23, Csütörtök

Paksi bővítés - Megfelel a követelményeknek az Atomenergomas a fővállalkozó vizsgálata szerint

MTI

2018.02.23. 13:30

Megfelelnek a magyar nukleáris követelményeknek a Roszatom gépgyártó divíziójához tartozó Atomenergomas Rt. vállalatai a Paks II-projekt fővállalkozója, az ASE Engineering Company auditja alapján.

A Roszatom csütörtöki közleménye szerint az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) szakembereinek felügyeletével ellenőrizték a gyártóművek atomenergetikai referenciáit, a megfelelést a minőségbiztosítási követelményeknek és a gyártóművek képességeit, a személyi erőforrásokat. Az auditorok a gyártóműhelyek mellett felkeresték a speciális mérőhelyeket és laboratóriumokat, ahol megtekintették az atomerőművi berendezések gyártásában alkalmazott vizsgálati eljárásokat. A szakértők különösen nagy figyelmet fordítottak a gyártási kultúra és a gyártóművek biztonsági kultúrájának ellenőrzésére - írták.

A Roszatom gépgyártó divíziójának üzemei a Paks II. Atomerőmű reaktorainak és berendezéseinek - többek között a gőzfejlesztők, a fő keringtető csővezetékek, a fő keringtető szivattyúk és a térfogat-kompenzátorok - gyártásában vehetnek majd részt.

A Paks II. Zrt. és az OAH már a gyártási folyamat során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a beszállítók teljes mértékben eleget tegyenek a nukleáris biztonsági követelményeknek - olvasható a közleményben.
 

AktuálisPaks IIbővítésAtomenergomasnukleáris követelményASE