2024.03.19, Kedd
Nemet mondtak a kutyamenhelyre Gyapán
Pixabay - illusztráció

Nemet mondtak a kutyamenhelyre Gyapán

telepaks.net

2018.02.24. 15:31

A létesítményt a lakott területtől 900 méterre lévő magánterületen építené meg az önkormányzat.

Hirdetés

Az kevés – zúdultak fel egyszerre többen az új kutyamenhely kapcsán Gyapán tartott lakossági fórum résztvevői közül, miután Bana János alpolgármester arról beszélt, hogy a létesítményt a lakott területtől 900 méterre lévő magánterületen építené meg az önkormányzat. Ebből a reakcióból már sejteni lehetett, hogy a helybeliek nem örülnének, ha a szomszédságukban kutyamenhely működne, amit a későbbi kérdések, vélemények igazoltak. Mint kiderült, elsősorban attól tartanak, hogy nem lenne nyugtuk a kutyaugatástól, kellemetlen szag terjengne, valamint a kutyamenhely közelsége csökkentené az ingatlanjaik értékét. Egy hölgy például azt mondta, hogy lenne mit fejleszteni Gyapán, miért pont a kutyamenhelyet akarják oda vinni. Egy másik hozzászóló a Paksi Hírnök egy korábbi cikkéből idézte Bordács József, a gazdasági bizottság elnökének szavait, miszerint „az új telep várhatóan a nagydorogi út mellett, a körforgalomhoz közel épülhet meg”.

A felszólaló arra volt kíváncsi, hogyan lett ebből a tervből Gyapa. Bana János elmondta, hogy a szóban forgó terület a Magyar Közút tulajdona és nem kívánja átadni az önkormányzatnak. Arról is beszélt, hogy több alternatívát megvizsgáltak, és a legoptimálisabb megoldásnak a gyapai terület tűnt, ahol egyébként korábban állattartó telep működött.

Az alpolgármester hiába mondta el, hogy egy európai színvonalú, kamerákkal őrzött, tisztítható kenelekkel ellátott, kétszáz kutya befogadására alkalmas menhelyet szeretne létrehozni az önkormányzat, amit a DC Dunakom Plusz Kft. működtetne, munkalehetőséget is adna, illetve egy alapítványt is létrehoznának annak érdekében, hogy a kutyák mielőbb új gazdára leljenek, az elhangzottak nem győzték meg a hallgatóságot. Nemet mondtak a kutyamenhelyre, sőt aláírás is gyűjtöttek már a településen. Bana János alpolgármester azt mondta, hogy ha ilyen erős az ellenállás, akkor feladják ezt az elképzelést. Kiemelte ugyanakkor, hogy az önkormányzatnak továbbra is eltökélt szándéka a kutyamenhely sorsának rendezése, a jelenlegi áldatlan állapot megszüntetése Vácikában.

AktuálisMagyar Közút Nonprofit Zrt. kutyamenhely