2022.07.02, Szombat
Harminc éves a dombóvári tűzoltólaktanya

Harminc éves a dombóvári tűzoltólaktanya

tolna.katasztrofavedelem.hu

2017.12.06. 16:21

A Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság múlt héten tartotta nyugdíjas találkozóját, melynek alkalmából a tűzoltólaktanya építésének harmincadik évfordulójáról is megemlékeztek.

Hirdetés

A jeles évforduló alkalmából dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgató tárgyjutalom elismerésben részesítette Szimon János nyugalmazott tűzoltó alezredest, aki a laktanya átadásának idején volt a dombóvári tűzoltóság parancsnoka. A rendezvény résztvevői egy rövid ünnepi műsort követően a Szabó Bence által összeállított, a laktanya építéséről szóló kisfilmet is megtekintették.

A dombóvári tűzoltók mindig is maguknak érezték a feladatot, és az elmúlt harminc év során folyamatosan karbantartották, szépítették, fejlesztették második otthonukat és környezetét. Idén a laktanya tetőszerkezetét, a konditermet és egyes helyiségeket újították fel, 2014-ben pedig az udvarban állítottak fel kondicionáló eszközöket, melyet rendszeresen használnak fizikai erőnlétük karbantartása érdekében.

Az évforduló arra is alkalmat adott, hogy megemlékezzenek Thész Antalról, aki rövid, tragikus véget ért élete során az egykori ódombóvári önkéntes tűzoltó egyesület meghatározó egyénisége volt, már egészen fiatal korától kezdve nagy érdeklődést mutatott a tűzoltói hivatás iránt. Tevékenységéről Csöglei Pista bácsi „Fejezet a dombóvári tűzoltóság 125 éves történetéből” című kötetében is megemlékezett. Thész Antal családja az ünnepségen egy festményt és egy Minimax tűzoltókészüléket ajánlott fel a Dombóvári Hivatásos Tűzoltóságnak.

A nyugdíjas találkozón közel félszáz egykori kollega és bajtárs jelent meg, ahol köszöntötték a kerek évfordulós születésnapjukat ünneplőket, majd a közös ebédet követően estébe nyúló, jó hangulatú beszélgetések során emlékeztek meg a régi szép időkről, az együtt töltött szolgálatokról, az emlékezetes beavatkozásokról.

Galéria

AktuálisévfordulóDombóvár nyugdíjas találkozótűzoltólaktanya