2024.04.20, Szombat

Alulról jövő kezdeményezés nyomán lett új buszmegálló Dombóváron

dombovar.hu

2017.12.14. 16:24

Mintegy három éve a város lakói aláírás-gyűjtésbe kezdtek azért, hogy a Lidl Áruház közelében lévő úton is legyen két egymással szembeni megállója a helyijáratú autóbuszoknak.

Hirdetés

Akkor az akció szervezői több mint félezer szignóval ellátott kérelemmel nyomatékosították az igényüket. Az önkormányzat jogosnak tartotta azt, hogy az említett üzletben vásárlóknak ne kelljen a Tesco Áruházig, vagy a Szent Lukács Kórházig nehéz szatyrokkal elbandukolniuk a tömegközlekedési járművekre való felszállásuk érdekében. A képviselő-testület az alulról jövő kezdeményezésnek „zöld jelzést” adott. Az ügyben hozott kedvező döntést követően majd másfél évig tartott a Lidl Áruház közelébe „megálmodott” két buszmegálló tervezése és engedélyeztetése.

Szabó Loránd polgármester október elején a helyi Kovi 95 Építő Kft. ügyvezetőjével, Kovács Tiborral írta alá a kivitelező szerződést. A cég szakemberei előbb megoldották a vízelvezetést, majd lefedték az árkokat, azt követően kialakították a megállók öblét, amikhez térköves járdákat is építettek.

Az új megállóba december 7-én gördült be az első helyijáratú autóbusz, melybe utasként ezúttal a képviselő-testület és az önkormányzati hivatal vezetői, valamint a létesítmény tervezője, műszaki ellenőre, illetve a kivitelezést végző vállalkozás képviselője szállt be.

A rövid próbajárat során Szabó Loránd polgármester elmondta, hogy az önkormányzat karácsonyi ajándéknak szánta a város lakóinak a több mint hat millió forintért megvalósított beruházást.

AktuálisautóbuszbuszmegállóDombóvár aláírás-gyűjtéshelyijárat