2024.04.23, Kedd

A szeméttel együtt kidobott két kölyök kutyát találtak a Szekszárdi Kutyamenhely munkatársai

teol.hu

2017.12.08. 21:16

Két kölyökkutyát találtak az M9-es körforgónál a Szekszárdi Kutyamenhelyet működtető alapítvány munkatársai csütörtökön.

Hirdetés

Fiáth Szilvia elnök elmondta: telefonon kapták az értesítést Adriennel, miszerint kiskutyákat rakott ki valaki az említett helyszínen. Nyolc perc alatt a helyszínen voltak. A két szuka kiskutya három hónapos lehet, és egy vízelvezető árokban bújtak el, miután valaki kitette őket az út mellett.

Fiáth Szilvia elmondása szerint idén ez a sokadik elkeserítő eset, hogy valaki szeméttel együtt rak ki négylábút. Legutóbb vasárnap este riasztották, akkor fiatalemberek mentettek ki egy angol buldogot a kamionforgalomból. Az a kutya idős és beteg, a most begyűjtötteknek pedig valószínűleg nem sikerült gazdát találni. Jellemző, hogy a nem várt szaporulattól, illetve a szaporításra már nem alkalmas öreg ebektől szabadulnak meg nem éppen kutyabarát és emberhez méltó módon a tulajdonosok. Gond az is, hogy a menhelyről örökbe adott kedvencek harminc százalékát visszahozzák, mert megváltoznak a körülmények.

AktuálisSzekszárdi Kutyamenhelykölyök kutya