2023.09.22, Péntek

Töretlen az érdeklődés a Ki mit tud? iránt Pakson

paksihirnok.hu

2017.11.29. 15:15

Rekordszámú résztvevővel zajlott az idei Ki mit tud? A programot a Csengey Dénes Kulturális Központ szervezte az önkormányzat támogatásával.

Hirdetés

A tizenharmadik alkalommal megrendezett programra százötven nevezés érkezett, de háromszáznál is többen álltak zsűri elé, mivel a tánc és zene művészeti ágban csoportos produkciók is voltak.

A jelentkezők több településről érkeztek, határon innen Paks mellett Dunaföldvárról, Bonyhádról, Szekszárdról, Tolnáról, Dunaújvárosból, Tatáról, Bátáról, Dunaszentgyörgyről, Pusztahencséről, Tengelicről, Gyönkről, Gerjenből és Nagydorogról, illetve határon túlról Paks két testvértelepüléséről, Viskről és Kézdivásárhelyről.

A versenyprodukciókat a kulturális központ helyiségeiben, illetve a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskolában mutatták be a versenyzők. Zárásként gálára invitáltak a szervezők, aminek műsorára a versenyprodukciók közül válogattak, majd kihirdették az eredményt. Összesen 17 arany, szintén 17 ezüst, valamint 16 bronz minősítést adtak ki, és 11 különdíj is gazdára talált.

Ami a kategóriákat illeti a palettán hangszeres zene, ének-népdal, vers- és prózamondás alsó tagozatosok, felső tagozatosok és középiskolások korcsoportban, tánc, ének-könnyűzenei kategória szerepelt, valamint újdonságként külön kategória lett a mesemondás, amire csak alsó tagozatosok neveztek, illetve teljesen új volt a felső tagozatosoknak és középiskolásoknak hirdetett dalszövegek versben-prózában.

AktuálisCsengey Dénes Kulturális Központ PaksKi mit tud?