2024.06.21, Péntek
Tizenhat önkéntes tűzoltó tett sikeres vizsgát Tolnában

Tizenhat önkéntes tűzoltó tett sikeres vizsgát Tolnában

tolna.katasztrofavedelem.hu

2017.11.20. 16:45

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 40 órás tűzoltó alaptanfolyamot szervezett a megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai részére.

Ófalu, Bátaszék, Tolna és Gyönk Önkéntes Tűzoltó, valamint a Szekszárdi Kutyás Kutató-mentő Egyesület tagjai öt szombaton keresztül ismerkedtek a tűzoltó szakma legalapvetőbb elméleti kérdéseivel és gyakorlati fogásaival. 

Az utolsó szombaton több megpróbáltatás várt rájuk, hiszen a tűzoltási és a katasztrófavédelmi ismeretek elsajátításán túl meg kellett küzdeniük a gyakorlati és elméleti vizsgakövetelmények teljesítésével is.

Az oktatás során a résztvevők megismerkedtek a tűzoltóságra vonatkozó speciális szabályzókkal, majd a Tűzoltási és Műszaki Mentési Szabályzat által tartalmazott alapfogalmakkal, valamint a tűzoltásban résztvevő személyi állomány általános kötelességeivel. A tanfolyam során a tűzoltó szakma nehézségeibe és szépségeibe is betekintést nyerhettek.

A vizsgázók a tanfolyam zárásaként a laktanyaudvaron a vizsgabizottság elnöke által meghatározott szerelési feladatott hajtottak végre, illetve a tanfolyam témaköreit felölelő, 40 kérdésből álló tesztlapot kitöltve bizonyíthatták be, hogy megfelelően felkészültek az elméleti ismeretekből is.

Galéria

Aktuálisönkéntes tűzoltóvizsgaTolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtanfolyam