2024.03.28, Csütörtök

Több mint háromszázmillió forintot fordít idegenforgalmi fejlesztésekre a dunaföldvári önkormányzat, felújítják a parti sétányt és lehetővé teszik személyhajók kikötését a városban.

Hirdetés

A beruházásokhoz a város 124 millió forint támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, ezt az összeget 2017-ben 105, 2018-ban 110 millió forinttal egészíti ki az önkormányzat saját forrásból

- mondta Horváth Zsolt (független) polgármester.

A keretből a Duna-part fejlesztésére 284 millió forint jut

-  tette hozzá.

A 2018-ban befejeződő projekt részeként 625 méter hosszan újítják fel a Duna-parti sétányt, ahol kerékpársávot is kijelölnek. 273 méteren új burkolatot építenek a folyó partját a Rókus pincefaluval összekötő Mély úton, és parkolókat alakítanak ki.

A polgármester ismertetése szerint a Dunaföldvári Vízisportkör Egyesület felújítja a parton horgonyzó állóhajót, amely rendezvények helyszíne lesz, és mederkotrást végeznek a személyhajó-kikötő területén, amely így alkalmas lesz turistahajók fogadására. Később kerékpár- és kajakkölcsönzőt is építenek.

A Tolna megyei városban KSH-adatok szerint 2016-ban 924 éjszakát töltöttek el az odalátogatók; a fejlesztésektől azt várják, hogy a jelenleginél hosszabb ideig tartózkodjanak a vendégek Dunaföldváron

- mondta a város vezetője.

AktuálisDuna-partTerület- és Településfejlesztési Operatív ProgramDunaföldvár idegenforgalmi fejlesztés